Monique Kaldenbach Uitvaartzorg Maarssen

Monique Kaldenbach – Wie ben ik

 

 

Samen geven wij vorm aan de uitvaart

 

 

Monique Kaldenbach - Wie ben ik

Mijn naam is Monique Kaldenbach. Ik ben getrouwd en moeder van 3, inmiddels, volwassen kinderen. Sinds 2016 begeleid ik nabestaanden na het overlijden van een dierbare. Ik oefen dit vak uit met liefde en vanuit mijn hart. Ik beweeg mee met de mensen die vragen of ik ze wil begeleiden, ik luister, ik denk mee, ik organiseer en ontzorg.

De opleiding tot uitvaartverzorger heb ik gevolgd bij Meander Opleidingen in Zwolle. De afgelopen jaren heb ik als freelancer gewerkt bij verschillende uitvaartondernemingen, maar heb ook met mijn onderneming families zelfstandig mogen begeleiden. Sinds maart 2020 heb ik een 24-uurs afscheidskamer in Maarssenbroek.

Luisteren en meebewegen

Wat ik vaak terug krijg van nabestaanden is dat door mijn houding van vooral luisteren en meebewegen er rust komt in de moeilijke en hectische tijd na het overlijden van een dierbare. Ik vind het fijn door middel van woord en rituelen mee vorm te geven aan het afscheid indien dit bij de overledene en/of de nabestaanden past.

Van sobere tot uitgebreide uitvaarten

Ik heb ervaring met zowel zeer uitgebreide grote uitvaarten, als met sobere uitvaarten. Samen op weg gaan om uw wensen te laten uitkomen, samen naar mogelijkheden kijken en deze bespreken. Ik vind het belangrijk dat nabestaanden tijd nemen om over dingen na te denken, dit afscheid kun je maar één keer doen. Bij alle keuzes beweeg ik met u mee.

De afgelopen jaren blijf ik mij ook verdiepen in de ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche. Ik ben inmiddels NaVU gecertificeerd en heb de opleiding dementievriendelijke uitvaartverzorger met goed gevolg afgelegd. Daarnaast volg ik regelmatig workshops en lezingen. 

Het is fijn om met het vak bezig te zijn en te zorgen dat ik goed geïnformeerd bij u aan tafel zit.

Ook vind ik het belangrijk om informatie te geven rond onderwerpen die met overlijden te maken hebben. De dood bespreekbaar maken omdat de dood bij het leven hoort. Regelmatig organiseer ik dan ook thema middagen of avonden, waarbij u van harte welkom bent.